Gratis bezorgd vanaf €100 (pakketpost)
Voor 23:45 besteld, morgen bezorgd
30 dagen bedenktijd
Veilige betaalomgeving (SSL)
Kopersbescherming tot €20.000
Loriano.nl
de plek om je huis vorm te geven
Kleur Spoelbak
Montagewijze Spoelbak
Materiaal Spoelbak
Merk
Afdruipgedeelte
Aantal spoelbakken
Spoelbak vorm
Plug en overloop kleur
Spoelbak Bakmaat (mm)
Totale breedte spoelbak (mm)
Totale lengte spoelbak (mm)
Spoelbak Diepte (mm)
Uitsparingsmaat Opbouw (mm)
Uitsparingsmaat Vlakinbouw (mm)
Uitsparingsmaat Onderbouw (mm)
Spoelbak Binnenradius (mm)
Spoelbak Buitenradius (mm)
Levertijd

Spoelbakken

Spoelbakken

Ontdek een breed assortiment aan spoelbakken op Loriano.nl. Van roestvrijstalen tot granieten spoelbakken, wij bieden kwaliteit en stijl. Upgrade uw keuken met onze spoelbakken vandaag nog!

Spoelbak nodig?

Bent u op zoek naar een enkele spoelbak, dan bent u op het juiste adres. Wij leveren alle verschillende maten spoelbakken voor in de keuken. Een spoelbak kunt u onder het werkblad/aanrechtblad, in het werkblad, vlakopbouw en volledig opbouw plaatsen. Dit noemt met onderbouw, vlakinbouw en opbouw. Het meest voorkomende materiaal voor een spoelbak in de keuken is een roestvrijstale ofwel rvs spoelbak. De overige materialen spoelbakken zijn graniet, kunststof en keramiek. Het verwerken van een onderbouw rvs spoelbak onder een werkblad gaat middels zuurvrije siliconenkit. Vlakbouw en opbouw spoelbakken worden d.m.v. klemmen vastgezet aan het aanrechtblad.

Spoelbak inbouw methodes

De keuze van de spoelbak wordt mede bepaald door de keuze van het werkblad. Het is namelijk niet mogelijk elke spoelbak in elk willekeurig blad te verwerken. De spoelbak kan op vijf manieren worden ingebouwd: vlak(in)bouw, vlakopbouw, opbouw, onderbouw en vrijstaand.

Vlakbouw

Een vlakbouw spoelbak wordt vlak in het werkblad gemonteerd en de rand van de vlakbouw spoelunit vormt daarbij een geheel met het werkblad. Het werkblad en de rand van de spoelunit lopen naadloos in elkaar over, waardoor het werkblad eenvoudig is te reinigen. De bovenkant van de spoelunit komt gelijk te liggen met de bovenzijde van het werkblad en heeft als voordeel dat het hygiënisch en strak is. Vlakbouw spoelunits worden voornamelijk ingebouwd in HPL multiplex, graniet, hout of composietmaterialen. Wij hebben een breed en divers programma aan vlakbouw spoelunits.


Vlakopbouw

Vlakopbouw is een inbouwmethode waarbij een vlakbouw spoelunit als opbouw spoelunit wordt geplaatst. De vlakke rand van de spoelunit rust hierbij op het werkblad.


Onderbouw

Onderbouw spoelbakken worden onder of halverwege het niveau van het werkblad gemonteerd. Dit vergroot het bruikbare oppervlak van het werkblad. Deze inbouwmethode wordt vooral toegepast bij granieten, hout en volkunststof werkbladen. Doordat de onderbouw spoelunit onder het niveau van het werkblad wordt geplaatst is het werkblad gemakkelijk schoon te maken.


Opbouw

Opbouw spoelbakken worden op het werkblad gemonteerd. Hierbij ligt de rand van de spoelunit op het werkblad. Een opbouw spoelunit wordt in de regel toegepast op kunststof werkbladen met als dragermateriaal spaanplaat. Reginox heeft een uitgebreid programma opbouw spoelunits van uitstekende kwaliteit. Onder de flens van de opbouw spoelunit wordt een afsluitbare band geplaatst, zodat er geen water onder de flens van de opbouw spoelunit komt en daarbij het water in het keukenkastje valt.


Vrijstaand

Vrijstaande spoelbakken worden veelal tussen de keukenkasten geplaatst. Een mooi voorbeeld zijn de landelijke spoelbakken.